Veelgestelde Vragen

Hier vind je de vragen die ons vaak worden gesteld. Mocht het antwoord dat je zoekt er niet tussen staan kun je contact met ons opnemen via WhatsApp:

Hoe oud moet mijn pup zijn voor de Puppycursus?

Een puppy moet een week wennen aan zijn nieuwe omgeving. Wij adviseren daarom om vanaf 9 weken te starten met de Cursus Brons. Je krijgt wel in de eerste week al toegang tot de online leeromgeving waar je alle informatie kan vinden over zindelijkheid, bijten, leren alleen laten en andere puppy perikelen.

Moet mijn pup al zijn inentingen hebben voordat ik met de cursus begin?

Het is wel de bedoeling dat je pup wordt ingeënt, maar je hoeft niet te wachten met de cursus voordat je begint. Als je pup nog niet al zijn entingen heeft gehad, geef dit dan aan en houd afstand van de groep als je je daar prettig bij voelt.

Wat gebeurt er als ik een les mis?

Als je een les mist kan je deze alleen inhalen als er in diezelfde week plek is in een andere groep. Dit is helaas niet altijd het geval. In de online leeromgeving kan je wel altijd terugkijken waar de les over is gegaan en welke oefeningen je hebt gemist.

Wat staat er allemaal in de online leeromgeving?

De online leeromgeving is een ondersteuning van de praktijklessen die je volgt. Denk aan instructiefilmpjes van de oefeningen en theoriefilmpjes en bestanden over gedrag en opvoeding.

Moet ik per sé de Cursus Brons hebben gedaan bij Superdogs om mee te doen met de cursus voor volwassen honden of pubers?

Nee hoor, het is wel de bedoeling dat je hond een kleine basis heeft maar deze hoeft niet bij Superdogs te worden gelegd. Voor het starten van een Zilveren Cursus zonder Brons te hebben gedaan, is wel minimaal 1 privéles vereist.

Wat moet mijn hond kunnen als ik mee wil doen met Cursus Zilver?

Het is handig als je hond een zit en af beheerst. Is dit niet het geval, dan kan je in de eerste weken daar flink op oefenen

Waar is de locatie van de hondenschool?

Het adres is Kanaalweg 90 in Rotterdam (let op: niet in Capelle). Het is op het terrein van de scouting.

Kan ik gratis parkeren bij de hondenschool?

Ja, naast het terrein is een gratis parkeerplek.

Is de hondenschool met OV bereikbaar?

De hondenschool is met de bus te bereiken. Stap uit bij bushalte Blijdorp, daar vandaan is het 5 minuten lopen.

Kan ik instromen met mijn pup, of moet ik wachten tot de nieuwe startdatum?

Bij de Bronzen Cursus is er de mogelijkheid om wekelijks in te stromen mits er plek is. Zo hoef je met jouw pup nooit lang te wachten tot je kan beginnen. De Cursus Zilver en Goud hebben wel altijd 1 vaste startdatum. Deze kan je vinden op de pagina Hondentraining.

Mogen wij met meerdere personen naar de lessen komen?

Ja, je mag maximaal 2 andere mensen meenemen. Het is wel de bedoeling dat 1 persoon met de hond werk. De ander staat aan de kant.

Mag mijn kind met de hond trainen?

Kinderen vanaf 12 jaar mogen met de hond trainen. Jongere kinderen kunnen soms een kleine oefening doen als de oefening daar geschikt voor is. Voor kleine kinderen onder de 8 zijn de lessen vaak langdradig. Neem dan altijd een tweede ouder of begeleider mee.

Gaan de lessen door als het slecht weer is?

Als het slecht weer is, kunnen de lessen binnen gegeven worden. Dit vergt wel wat aanpassingen van onze kant. De locatie binnen is minder groot dan buiten en de groepen worden dan in tweeën gesplitst. De lessen duren dan 30 minuten ipv 45 minuten.

Is de cursus ook bedoeld voor problemen zoals verlatingsangst of agressie?

De cursussen Brons, Zilver en Goud zijn bedoeld om jou als eigenaar te leren hoe je een hond moet opvoeden en te laten deelnemen aan onze maatschappij. Het gaat over het aanleren van commando’s en het socialiseren van de hond. Voor problemen als verlatingsangst kan je terecht op de pagina Gedragstherapie.

Wordt er ook theorieles gegeven of is de cursus praktijk gericht?

De cursus is praktijk gericht maar je krijgt toegang tot een uitgebreide online leeromgeving met instructiefilmpjes en theorie filmpjes. De cursus is in thema’s opgebouwd en bij ieder theme hoort een stuk theorie.

%d