Angst en Agressie

Let op: Voorlopig zitten wij wat tafeltraining betreft helemaal vol. We werken ook niet met een wachtlijst, sorry voor dit ongemak. We doen wat we kunnen!

Heb je een hond die het doodeng vindt bij de trimsalon? Een hond die onmogelijk te knippen is vanwege agressie of angst? Moet jouw hond onder narcose geschoren worden omdat het anders niet gaat?
Dit kan heel vervelend zijn voor zowel de hond, als de eigenaar en de trimster. Bij Superdogs zijn wij gespecialiseerd in probleemgedrag rondom vachtverzorging. 

Vaak gaat angst en agressie op tafel samen met een trauma. Veel honden hebben last van een trauma voor het knippen van de poten en het hoofd, angst voor de schaar, tondeuse of de föhn. 

Onze insteek is om jouw hond meer positieve ervaringen op te laten doen met de trimsalon, de trimster en de gebruikte materialen. Daarnaast is het in gevallen van extreme angst of zelfs agressie vaak raadzaam om een tafeltraining met je hond te komen doen. 

Tafeltraining

Omdat elke hond andere problemen ervaart is een tafeltraining maatwerk. Wij sturen van tevoren een vragenlijst en vervolgens maken we een afspraak om een start te maken met jouw hond. 

Let op: Voorlopig zitten wij wat tafeltraining betreft helemaal vol. We werken ook niet met een wachtlijst, sorry voor dit ongemak. We doen wat we kunnen!

Let op: Voorlopig zitten wij wat tafeltraining betreft helemaal vol. We werken ook niet met een wachtlijst, sorry voor dit ongemak. We doen wat we kunnen!

Op de eerste afspraak kom je samen met je hond naar de trimsalon op een moment dat er geen andere honden zijn. Wij kunnen de hond leren kennen en in sommige gevallen kunnen we de hond op de eerste afspraak al op tafel zetten. In andere gevallen heeft dit meer tijd nodig.

Daarna kunnen we starten met het trainingsproces. Je krijgt van ons een stappenplan waarmee je thuis zelf aan de slag gaat. De eerste stappen doen we in de trimsalon zodat wij je goed door de oefening heen kunnen helpen. Bij meeste oefeningen zit ook een instructievideo. Je krijgt toegang tot een online omgeving waar je alles terug kan vinden wat betreft instructies en theorie. 

Daarnaast plannen we een aantal vervolgafspraken in de trimsalon om samen de vorderingen en vervolgstappen van de training door te nemen en misschien ook al iets aan knippen, kammen of scheren te doen.
Het is raadzaam om in het begin wekelijks of tweewekelijks met hond naar de salon te komen. Hoe meer aandacht je besteed aan het probleem, hoe meer kans je hebt op succes. Ook is het voor de hond belangrijk om de trimsalon vaak te bezoeken zodat hij positieve ervaringen opbouwt met de plek en met ons.

Het is goed om je van tevoren te realiseren dat deze training alleen kans van slagen heeft als je er tijd en moeite in steekt. Trauma’s kunnen diep zitten en dat is niet 1,2,3 opgelost.

Sommige honden worden door de dierenarts geschoren als zij onder narcose zijn, als dit bij jouw hond het geval is, dan is het fijn als je de hond nog een keer goed laat scheren door de dierenarts zodat we genoeg tijd hebben om te trainen. 

Kosten

Een eerste kennismaking kost 25,-

Omdat tafeltraining maatwerk is, werken wij met een strippenkaart.
Per 5 strippen kost dit 196,-

Naast de consulten in de salon mag je wekelijks een video sturen van je training. Je krijgt dan feedback op je oefeningen zodat je zeker weet dat je op het goede spoor zit met je training

Voor meer informatie kan je altijd even contact opnemen.

Let op: Voorlopig zitten wij wat tafeltraining betreft helemaal vol. We werken ook niet met een wachtlijst, sorry voor dit ongemak. We doen wat we kunnen!

Losse kennismaking

Als jouw hond geen extreme angst of agressie vertoont maar nieuwe situaties en nieuwe plekken gewoon een beetje spannend vindt, kan je een kennismaking plannen voordat we direct een hele behandeling doen.

Je kunt op afspraak met je hond naar de trimsalon komen. Eerst nemen we de tijd om elkaar te leren kennen. Laat bij het maken van de afspraak weten dat het om een bange hond gaat, dan kunnen we ervoor zorgen dat er op het moment niet veel of helemaal geen andere honden in de salon zijn.
Deze afspraak zal voornamelijk gaan over wennen, kennismaken met de trimsalon, trimster en materialen, het opbouwen van een vertrouwensband en rustige opbouw van prikkels.
Je leert je hond beter “lezen” en rekening te houden met zijn/haar angsten/behoeften.

De kosten voor een “Kennismaking” zijn €25,-

Voor puppy’s is het verplicht om eerst een kennismaking te plannen. Op deze manier kunnen wij de pup voorbereiden op een leven met vachtverzorging. We inventariseren of er bij jouw pup problemen zijn wat betreft vachtverzorging en geven tips en eventueel trainingen mee om thuis mee aan de slag te gaan.

Wij werken zonder correctiemiddelen en met zo weinig mogelijk dwang en richten ons volledig op positiviteit, vertrouwen, aandacht en geduld.

%d