Angst en Agressie

Heeft u een hond die het dood eng vind bij de trimsalon? Een hond die onmogelijk te knippen is vanwege agressie of angst?
Dat kan heel vervelend zijn voor zowel de hond, als de eigenaar en de trimster. Door mijn opleiding Kynologisch gedragstherapeut  waar ik in 2020 voor afstudeer ben ik mij bewust geworden van de vele problemen die honden op de tafel ervaren.

Vaak gaat angst en agressie op tafel samen met een trauma, en dat is in een hondentrimsalon makkelijk op te lopen. Vaak is er niet genoeg tijd om honden te laten wennen en wordt er te snel een grens over gegaan. Gebeurd dit een aantal keer dan is een trauma snel opgelopen. Veel honden hebben dan ook last van een trauma voor het knippen van de poten en het hoofd, angst voor de schaar, tondeuse of de föhn. 

Mijn insteek is om uw hond meer positieve ervaringen op te laten doen in de trimsalon, met de trimster en met de gebruikte materialen.

U kunt op afspraak na sluitingstijd met uw hond naar de trimsalon komen. Rust en zo min mogelijk afleiding is erg belangrijk. Eerst nemen we de tijd om elkaar te leren kennen. De eerste keer zullen we de hond niet op tafel zetten. We kunnen praten over hoe de hond is, wat hij heeft meegemaakt en een plan maken hoe we het gaan aanpakken.
Dit zal voornamelijk gaan over wennen, het opbouwen van een vertrouwensband en rustige opbouw van prikkels. Let op: dit is geen training, we proberen de hond alleen op een zo goed mogelijke manier te benaderen zodat de trimbehandeling zo normaal mogelijk kan verlopen.
U leert uw hond beter lezen en rekening te houden met zijn/haar angsten/behoeften.

De kosten voor een “wen uurtje” zijn 25 euro

Goed om te weten is dat ik zonder dwang en correctiemiddelen werk en mij volledig concentreer op positiviteit, vertrouwen, aandacht en geduld.

%d bloggers liken dit: