Angst en Agressie

Heb je een hond die het dood eng vind bij de trimsalon? Een hond die onmogelijk te knippen is vanwege agressie of angst?
Dit kan heel vervelend zijn voor zowel de hond, als de eigenaar en de trimster. Door mijn opleiding Kynologisch gedragstherapeut  waar ik in 2020 voor afstudeer ben ik mij bewust geworden van de vele problemen die honden op de tafel ervaren.

Vaak gaat angst en agressie op tafel samen met een trauma, en dat is in een hondentrimsalon makkelijk op te lopen. Vaak is er niet genoeg tijd om honden te laten wennen en wordt te snel over de grenzen van jou hond gegaan. Gebeurt dit een aantal keer dan is een trauma snel opgelopen. Veel honden hebben dan ook last van een trauma voor het knippen van de poten en het hoofd, angst voor de schaar, tondeuse of de föhn. 

Mijn insteek is om jouw hond meer positieve ervaringen op te laten doen met de trimsalon, de trimster en de gebruikte materialen.

Je kunt op afspraak na sluitingstijd met je hond naar de trimsalon komen. Rust en zo min mogelijk afleiding is erg belangrijk. Eerst nemen we de tijd om elkaar te leren kennen. De eerste keer zullen we de hond niet op tafel zetten. We kunnen praten over hoe de hond is, wat hij heeft meegemaakt en een plan maken hoe we het gaan aanpakken.
Dit zal voornamelijk gaan over wennen, het opbouwen van een vertrouwensband en rustige opbouw van prikkels.
Soms helpt het om de hond wat basis commando’s aan te leren om de behandeling goed te kunnen laten verlopen.
Je leert je hond beter “lezen” en rekening te houden met zijn/haar angsten/behoeften.

De kosten voor een “wen bezoekje” zijn 25 euro

Goed om te weten is dat ik zonder dwang en correctiemiddelen werk en mij volledig concentreer op positiviteit, vertrouwen, aandacht en geduld.

Het wen bezoekje van Yuki
%d bloggers liken dit: