Over Linda


Gek genoeg was ik als klein kind bang voor honden. Niemand zou toen geloofd hebben wat ik vandaag de dag allemaal doe. Toen ik een jaar of 6 was besloten mijn ouders dat er een hond in ons gezin moest komen en kwamen zij thuis met een zwarte labrador die wij Bella noemden. Bella heeft mij laten zien waar mijn passie lag, want al snel toverde zij (met de charme die iedereen van een labrador kent) mij om tot een ware honden fanaat.

Toen ik wat ouder was begon ik met het trainen van onze (inmiddels 2) labradors. Dat was op mijn lijf geschreven en samen sleepten wij de prijzen binnen. Na veel trainen en wedstrijden ben ik via mijn opleiding dierhouderij in een hondentrimsalon terecht gekomen. Al snel voelde ik mij op mijn plek in de trimsalon en begon ik aan de opleiding hondentrimster.

Na mijn opleiding heb ik nog 3 jaar met heel veel plezier in de trimsalon gewerkt. Maar toch was ik er nog niet klaar voor om mij helemaal te vestigen als hondentrimster, en ben ik op zoek gegaan naar avontuur. Zo kwam ik op een huskyfarm in Fins Lapland terecht waar ik 2 keer een winter heb mogen werken als wildernisgids voor husky safari’s. Een ervaring die mij heel veel heeft geleerd over natuur en honden maar vooral over mijzelf. In de vele uren die ik doorbracht op de hondenslee, besloot ik dat ik toch het beste op mijn plek ben als ik honden om mij heen heb.

Daarom besloot ik, toen ik weer terug was in Nederland, om het honden trimmen weer op te pikken. Inmiddels ben ik al 9 jaar verder en mijn plezier in het knippen is nog steeds even groot als toen ik er mee begon.

Sinds 2019 ben ik gediplomeerd Kynologisch instructeur en ben ik ook mijn eigen hondenschool begonnen. In 2021 studeerde ik af voor kynologisch gedragstherapeut. Ik ben mij gaan specialiseren in honden met gedragsproblemen tijdens de vachtverzorging. Bij mij is elke hond een superdog en is elke hond welkom. Met veel liefde en geduld help ik elke hond een zo stress loos mogelijke trim behandeling te geven. Lees meer hier over op de pagina Angst en Agressie.

Honden fascineren mij en ik zou me niet kunnen voorstellen ooit te werken zonder honden. Ik beoefen elke dag mijn passie en daar ben ik trots op en heel gelukkig mee.

%d