Gedragstherapie

Gedragsproblemen bij honden kunnen voor veel stress zorgen bij eigenaar en hond. Soms is het zelfs zo vervelend dat mensen overwegen om de hond weg te doen. Vaak weet men simpelweg niet hoe zij om moeten gaan met probleemgedrag zoals agressie, angst, verlatingsangst, stress, uitvallen naar andere honden of kinderen, staartjagen, slopen in huis etc.

Gelukkig kan je met proffesionele hulp ontzettend veel bereiken. Door handvaten te geven, trainingsoefeningen te bedenken en inzicht te geven over het gedrag van jouw hond, kan ik je helpen om het gedrag van jouw hond op een positieve en diervriendelijke manier om te buigen tot gewenst gedrag. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hieronder:

Vragenlijst en consult

Om tot een juiste diagnose te komen moeten er een hoop dingen in kaart gebracht worden. Probleemgedrag is te vergelijken met een taart. Deze bestaat uit meerdere punten. Alle punten samen vormen een geheel. Om alle punten bij elkaar te verzamelen ontvang je voor je eerste consult een vragenlijst. Als deze is ingevuld kom ik bij jou thuis langs voor een eerste consult. In 1,5 tot 2 uur heb ik genoeg informatie verzameld en eventueel het gedrag kunnen observeren.

Behandelplan

Als ik antwoord heb op alle vragen, zal ik thuis aan de slag gaan om een diagnose te stellen en een behandelplan te maken. Een juiste diagnose is belangrijk om de passende therapie te bepalen. Een behandelplan bevat alle maatregelen en trainingsoefeningen die ik voor jouw hond adviseer en is geheel op maat gemaakt. Ik streef ernaar om het behandelplan binnen een week op te sturen.

Prijs consult en behandelplan
285,-
* (Exclusief parkeer/brandstofkosten)

Nazorg

Er zijn een aantal opties voor het nazorg traject:

  • Je gaat zelf aan de slag met het behandelplan. Wekelijks stuur je een mail met filmpje met de vorderingen en eventuele vragen. Ik zal 6 weken lang 1 keer per week feedback sturen
    Prijs: Inbegrepen bij behandelplan
  • Een extra consult om het behandelplan door te spreken en een begin te maken met alle oefeningen die in het plan staan
    Prijs: 85,- * (Exclusief parkeer/brandstofkosten)
  • We plannen wekelijks een trainingsmoment in om samen aan de slag te gaan.
    Prijs: 39,- per half uur * (Exclusief parkeer/brandstofkosten)

*sommige verzekeringen vergoeden gedragstherapie, check de voorwaarden bij jouw verzekeringsmaatschappij

%d bloggers liken dit: