Gedragstherapie bij Superdogs

Leer je hond te begrijpen en te begeleiden naar gewenst gedrag

Wanneer je hond structureel gedragsproblemen vertoont, zorgt dit voor veel stress bij zowel eigenaar als hond. Soms loopt de spanning zodanig op, dat mensen overwegen om de hond weg te doen. Voorbeelden zoals verlatingsangst en voedselagressie worden vaak als gedrag bestempeld. Vaak zijn er onderliggende emoties en gemoedstoestanden die bepaalde gedragsuitingen veroorzaken.

Voorbeelden van probleemgedrag zijn:

 • Uitvallen naar andere honden aan de lijn
 • Uitvallen naar visite, kinderen/nieuwe baby of andere huisdieren
 • Bijten
 • Gedrag door verlatingsangst
 • Slopen in huis
 • Najagen van eigen staart, zelfbijten & -plukken
 • Excessief blaffen
 • Overmatig beschermen van voedsel of territorium (speelgoed, mensen of ruimte)

Voor elk probleem is er een oplossing

Goed nieuws! Voor elk gedragsprobleem is er een aanpak. Als kynologisch specialist, bied ik professionele hulp om het probleemgedrag van jouw hond op een diervriendelijke manier om te buigen tot gewenst gedrag. Ik bekijk samen met jou en je hond waar de oorzaak ligt van het gedrag en creëer een op maat gemaakt behandelingstraject dat bij jouw hond past.

Dit is Gaia. Ze blafte problematisch en reageerde zowel overdag als ‘s avonds op elk geluidje in de verre omgeving en tijdens wandelingen. Door de oorzaak van het gedrag te achterhalen, kan de eigenaar het gedrag herkennen voordat het zich voordoet en Gaia begeleiding bieden.

Doordat nu duidelijk is wat gewenst gedrag is, voelt Gaia zich zelfverzekerd en is de rust weer teruggekeerd in huis.

De werkwijze van Superdogs

De gedragstherapie bestaat uit de volgende onderdelen:

IntakeVragenlijst (vooraf in te vullen) & consult aan huis
Traject6-weken behandelplan met oefeningen
NazorgWekelijkse updates & evaluatie
Prijs€320*
*Sommige verzekeraars vergoeden gedragstherapie, check de voorwaarden bij jouw verzekeringsmaatschappij

1. Intake | Vragenlijst & consult

Om tot een juiste diagnose te komen, moeten veel dingen in kaart gebracht worden. Hiervoor ontvang je voorafgaand aan het consult een uitgebreide vragenlijst. Herkomst van de hond, verandering in de gezinssamenstelling en medische achtergrond zijn enkele voorbeelden van dingen die meespelen in het bepalen van het gedragsprobleem. Na ontvangst van de lijst, kom ik bij jou thuis voor een consult. Het is ook mogelijk om het consult online te houden. Binnen 1,5 tot 2 uur heb ik voldoende informatie verzameld en eventueel het gedrag kunnen observeren.

2. Start behandelplan | Aanpakken van het probleem

Wanneer ik antwoord heb op alle vragen, werk ik dit uit tot een diagnose en een daarbij passend behandelplan. Een behandelplan bevat alle maatregelen die ik voor jouw hond adviseer en is geheel op maat gemaakt. Ik streef ernaar om het behandelplan binnen een week op te sturen.

3. Nazorg | Wekelijkse mailupdates met feedback van de gedragstherapeut

Je gaat thuis aan de slag met de speciaal aangemeten aanpak voor jouw hond. Gedurende uitvoering van het behandelplan, hebben we wekelijks contact. Je krijgt een persoonlijke Google Drive map waarin je wekelijks een filmpje met de vorderingen kan plaatsen en vragen kan stellen. Ik stuur 6 weken lang 1 keer per week feedback en antwoord op mogelijke vragen. Indien gewenst, kan ik een extra consult inplannen om het behandelplan op te starten.

Aanvullende begeleiding bij het behandelplan

Indien gewenst, bied ik live ondersteuning bij het behandelplan. Wanneer hond en eigenaar extra hulp nodig hebben, zijn er verschillende opties:

 • Extra consult & startoefening | Begeleiding bij het opstarten van het behandelplan, een begin maken met de oefeningen. Deze optie is sterk aan te raden bij een behandelplan waar veel trainingsoefeningen in staan. We kunnen dit tijdens het eerste consult bespreken
  Prijs €120,- (Exclusief parkeer-/brandstofkosten)
 • Begeleiding met het behandelplan | We plannen wekelijks 2 wekelijks een trainingsmoment in om samen aan de slag te gaan.
  Prijs €225,- voor 3 keer 45 minuten (Exclusief parkeer-/brandstofkosten)
 • Cursus basis commando’s om de communicatie tussen jou en jouw hond vloeiender te laten verlopen. Dit kan bij jou thuis of bij mij op de hondenschool in Rotterdam. Zie de pagina training voor prijzen

*sommige verzekeraars vergoeden gedragstherapie, check de voorwaarden bij jouw verzekeringsmaatschappij

Bel voor meer informatie:

%d