Hondentraining

Privé training bij Superdogs wat houdt dat precies in?

Bij Superdogs training focussen wij ons als eigenaar en trainer op jouw hond als individu. Wat is belangrijk en van toepassing op jouw hond, wat vind jij belangrijk dat je hond leert en waar loop je in het dagelijks leven tegen aan bij het opvoeden van je hond.
Tijdens het aanleren van de basis oefeningen, spelen wij in op wat voor jouw en jouw hond het belangrijkste is. 

Maar in een groepsles zijn er andere honden, is dat niet belangrijk voor de socialisatie van mijn pup?

In het gratis intake gesprek kunnen we die opties op een rijtje zetten en aan de hand van dit gesprek maak ik een plan van aanpak

Niet iedere hond kan er goed tegen om in een groep jonge honden te worden gezet. voor de socialisatie is het dus niet altijd goed om in een groep te lessen. Vooropgezette en controleerbare ontmoetingen met andere honden kunnen een stuk waardevoller zijn.
Het socialiseren van je pup is een belangrijk onderdeel in de trainingen. Een groot deel van de lessen zal daar dus ook over gaan. We gaan op zoek naar situaties die je pup in zijn leven tegen zal komen; zoals het ontmoeten van andere honden en mensen. In deze socialisatie lessen leer je hoe je je pup kunt begeleiden tijdens het ontmoeten van nieuwe dingen/mensen/honden. We kijken naar de lichaamstaal, hoe kan je zien dat je hond iets leuk of juist niet leuk vind en wat kan je er aan doen om je pup in die situatie te helpen?

Waar beginnen we?

De eerste stap is een theorieles. Deze heb ik op papier en krijg je toegestuurd zodat je die rustig door kan nemen. Alles wat in de theorieles staat behandelen we ook nog uitgebreid in de lessen maar het is van belang dat deze stof al een keer is doorgenomen zodat je sommige dingen in de praktijk beter zal begrijpen.

En hoe verder?
Als de theorie goed doorgenomen is beginnen we de eerste week met een les in de winkel. We beginnen met het aanleren van wat basis commando’s en ik leg het plan voor wat ik voor jou hond heb gemaakt naar aanleiding van het intake gesprek
Vanuit daar gaan we bepalen waar en hoe we de training voort gaan zetten. De basis is altijd in de winkel maar er kunnen ook verschillende uitstapjes bij zitten als dat nodig is. Denk aan een bezoekje aan een treinperron of de kinderboerderij.

Het voordeel van prive lessen:

Persoonlijke aandacht
Jij bepaalt wat jou hond leert
Niet opgehouden worden door een groep
Meer focus van de hond (weinig afleiding)
Training op maat
Gericht op socialisatie en het “echte” leven

Oefeningen (basiscommando’s) die je onder andere zult leren:

Zit
Af
Plaats
Hierkomen
Wandelen aan een slappe lijn
Niet doen
Laag

En natuurlijk doen we ook iets aan fun!

Onderwerpen waar aandacht aan wordt besteed tijdens de lessen

Puppy perikelen zoals bijten, zindelijkheid, alleen zijn, slopen, benchtraining etc.
Angst en stress
Socialisatie
Lichaamstaal
Andere honden en dieren

Ik heb een volwassen hond kan ik hier ook mee komen trainen?

Superdogs is er voor alle honden, groot klein, jong en oud. Loop je tegen een aantal dingen aan of wil je je volwassen hond een opfris cursus geven dan is dat bij mij ook mogelijk. Ook hier geldt dat ik training op maat geef en rekening houd met jou wensen als eigenaar.

Wat kost dat allemaal?

Puppy pakket (7 lessen waarvan 2 uitstapjes)
230 euro *

Volwassen honden (5 lessen zonder uitstapjes)
147,50 euro *

Losse les (60 minuten)
45 euro

*Deze kosten zijn inclusief theorieles, een uitgebreide samenvatting van wat we hebben behandeld en iedere week tips en advies over dingen waar je tegenaan loopt.

%d bloggers liken dit: